سیم خاردار

انواع سیم خاردار و کاربردهای آن ها

سیم خاردار یا Barbed wire نوعی سیم فولادی است که با لبه های تیز ساخته می شود. این سیم هم به عنوان حصار استفاده می شود. البته کاربرد اصلی آن در حصارکشی های امنیتی است. آن ها معمولا در قسمت بالایی حصارکشی هایی که توسط سایر توری ها انجام شده نیز نصب می شود. برای ساخت نرده های ارزان قیمت می توان از آن ها استفاده کرد.

زمانی که می خواهیم دیوارهای ایمنی در اطراف یک محیط خاص داشته باشیم می توان در بالای دیوارها، آن ها را نصب نمود. آن ها همچنین به عنوان یکی از مهمترین ویژگی استحکامات جنگی در اطراف سنگرها (به عنوان مانع) کاربرد دارند.

یک شخص یا حیوان که سعی در عبور از زیر یا روی این سیم ها را داشته باشد، دچار ناراحتی و احتمالاً آسیب دیدگی خواهد شد. حصارکشی با این نوع سیم ها معمولا به تجهیزات زیادی برای نصب نیاز ندارد. بنابراین نصب راحت آن باعث کاربرد گسترده تر آن شده است.

جالب است بدانید که این محصول توسط امریکایی ها و در سال 1867 ساخته شد. سیم های خاردار جزء اولین تجهیزاتی سیمی بود که توانست جلوی گاوها را بگیرد. نرده های سیمی معمولا نسبت به سایر انواع حصار، ارزان تر هستند و همچنین راحت تر نصب می شوند.

سیم خاردار

استفاده از این تجهیزات باعث شد تا امکان دامپروری در مقیاس های گسترده ای فراهم شود. از طرفی کشاورزان هم برای جلوگیری از ورود حیوانات وحشی و اهلی به داخل زمین های خود و نیز حفظ محصولات از آسیب های آن ها، در اطراف زمین های خود از این نوع حصار استفاده می کنند.

دلیل این که غرب به فکر ساخت سیم های خاردار افتاد این بود که راه آهن در حال گسترش بود و می بایست از ورود حیوانات به داخل مسیر قطارها جلوگیری به عمل می آمد. از طرفی حصارکشی های قبلی دیگر مورد اعتماد و کارآمد نبودند. آن ها نمی توانستند از ورود افراد و یا حیوانات اهلی و وحشی جلوگیری به عمل آورند. ابتدا این محصولات با دست بافته می شد که کار بسیار سختی بود. به مرور دستگاه هایی که این نوع سیم را به راحتی می بافد نیز تولید شدند.

کاربرد به عنوان حصار مرتع

سیم های خاردار نقش مهمی در حمایت از حقوق افراد دارند به این معنی که به وسیله ی آن ها می توان محدوده ی زمین ها را مشخص نمود. به این وسیله دام ها نیز از مرزهای خود عبور می کنند.

استفاده از این سیم ها در غرب در دهه 1870 هزینه های تعیین محدوده زمین و محافظت از آن ها را به طرز چشمگیری کاهش داد. علاوه بر زمین های کشاورزی در دامپروری ، محافظت از کشتزارها ، فرودگاه ها و مناطق نظامی نیز کاربرد دارد.

معمولا برای افزایش امنیت حصاری هایی مانند توری حصاری در بالای آن ها از این نوع توری های به شکل خطی و حلقوی استفاده می شود.

ویژگی های حصارکشی با سیم خاردار

  • فضایی را اشغال نمی کند
  • بر روی پوشش گیاهی سایه نمی اندازد
  • در برابر بادهای شدید ثبات خود را حفظ می کند
  •  بارش برف و آب و هوای بد به آن آسیب نمی زند
  •  بادوام و ارزان است.
حصار کشاورزی به وسیله ی سیم های خاردار مدرن

همان طور که بیان شد، نرده های سیم خاردار به عنوان یک استاندارد فنس نرده برای محصور کردن انواع مکان ها و زمین ها یا حیوانات، ابتدا در مناطق مختلف ایالات متحده، مورد استفاده قرار گرفت. اما به مرور در همه کشورها، تولید شده و کاربرد آن گسترده شد. سیم بین پست های محکم و مقاوم قرار گرفته و سپس با اتصال به پست های حصار چوبی یا فولادی ، و یا با تخته هایی در بین آن ها، در ارتفاع صحیح نگه داشته می شود.

فاصله ی بین پست ها، بسته به نوع و زمین متفاوت است. در حصارهای کوتاه در روستاها و زمین های پر از تپه، پست های فولادی ممکن است در هر 3 یارد (2.7 متر) قرار بگیرد. در حالی که در زمین های مسطح با سنگ های نسبتاً اندک ممکن است تا 30 تا 50 متر (46 متر) فاصله داشته باشند. پست های چوبی معمولاً در 11 متری (10 متر) (2 میله) در زمین قرار دارند که 4 یا 5 تخته در آن قرار دارد. با این حال ، بسیاری از کشاورزان پست های 2 متری (1.8 متر) را از هم جدا می کنند ، زیرا آن ها می توانند خم شوند و باعث افتادن سیم ها روی یکدیگر شوند.

این نوع سیم ها برای حصار کشاورزی به طور معمول در دو نوع قابل استفاده است: سیم نرم یا نیمه فولاد با کشش بالا. هر دو نوع دارای طول عمر بالا و گالوانیزه هستند. سیم دارای کشش بالا با فولاد نازک اما با مقاومت بیشتر ساخته می شود. استحکام بیشتر آن باعث دوام بیشتر نرده ها می شود زیرا در برابر کشش و شل شدن بهتر مقاومت می کند. در ضمن در برابر انبساط و انقباض ناشی از گرما و فشار حیوانات با کشش در محدوده گسترده تر الاستیک، مقاومت می کند.

همچنین از دهانه های با فاصله ی بیشتر پشتیبانی می کند. اما به دلیل طبیعت الاستیک آن، کار با آن کمی سخت تر است و برای افراد بی تجربه تا حدودی خطرناک است. کار کردن با سیم نرم بسیار راحت تر است. اما از دوام کمتری برخوردار بوده و فقط برای دهانه های با فاصله کم مانند مرمت و ورودی ها مناسب است. جایی که احتمال درهم رفتن آن ها کمتر است.

قیمت سیم خاردار

قبل از این که نوع محصولات را خریداری کنیم باید بدانیم که برای چه نوع نیازی می خواهیم از آن استفاده کنیم. برای این کار باید ابتدا با انواع و کاربردهای آن ها آشنایی کافی را داشته باشیم.

انواع سیم خاردار و قیمت های آن ها

سیم های خاردار دارای انواع مختلفی هستند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه آن ها را بررسی نموده ایم. سیم های خاردار دارای دو نوع کلی هستند، حلقوی و خطی.

سیم خاردار خطی

به این نوع سیم خاردار دولا نیز گفته می شود. این نوع سیم ها از دو رشته سیم مفتولی ساخته شده است. این مفتول ها به یکدیگر تابیده شده اند. این مفتول ها از جنس گالوانیزه بوده و از مقاومت خوبی برخوردار هستند. قطر این سیم ها دو میلی متری است. این مفتول ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و خارهای دو رشته ای که آن ها نیز از جنس مفتول های گالوانیزه می باشند، به دور آن ها می پیچند. این خارها دارای ابعدا 5/2 میلی متری هستند. به دلیل گالوانیزه بودن این نوع از محصولات، استحکام بالایی داشته و در نتیجه عمر بالاتری نسبت به سایر محصولات دارند.

در مورد قیمت، این محصولات قیمت مناسبی دارند و این مورد باعث می شود تا استفاده از آن ها افزایش یابد. این نوع محصولات به شکل های سیم خاردار خطی با روکش پی وی سی و سیم خاردار ساده در بازار موجود بوده و مورد استفاده قرار می گیرند. هر بسته ی این سیم ها دارای وزنی بین ۲۳ تا ۲۶ کیلو گرم بوده و نیز دارای طولی بین ۷ تا ۱۴ متر می باشد.

نوع سیم خاردارسایز مفتولوزن هر توپفاصله خار
خطی2 * 2.520 کیلو10 سانتی متر

سیم خاردار حلقوی

این محصولات همان طور که از نام آن ها مشخص است دارای ظاهری حلقوی شکل هستند. دو نوع سیمی و تبری از انواع سیم های خاردار حلقوی هستند. این محصولات به دو نوع نظامی و دیپلمات نصب می شوند. در ساختمان های مسکونی برای نصب آن ها ابتدا یک سری پایه هایی بر روی دیوارهای ساختمان نصب می شود. سپس بر روی این پایه ها سیم های خاردار نصب می شوند.
کاربرد این نوع از سیم ها برای حصارکشی اطراف باغ های میوه و زمین های کشاورزی می باشد.
قطر هر یک از خارها در این نوع دو میلی متر است. رشته ای که خارها روی آن قرار می گیرند نیز دارای قطر 2.5 میلی متر می باشد. برای این که این حلقه ها باز نشوند از بست هایی بر روی سیم در فواصل مشخص استفاده می شود. این کار از خطی شدن نوع حلقوی جلوگیری می کند. اگر زمانی به طور موقت به سیم های خاردار نیاز باشد می توان از نوع حلقوی تیغی سلولزی استفاده کرد. نصب این سیم ها موقتی است و بعد از بازه ی زمانی که کار به اتمام می رسد می توانند به راحتی جمع آوری شوند.

نوع سیم خاردارقطر حلقهمتراژ حلقهسایز مفتول
حلقوی سوزنی60_90 سانتی متر8 متر3 میلیمتر
حلقوی طبری _تیغی60_90 سانتی متر10 متر3 میلیمتر

حلقوی تبری یا تیغی

ظاهری تبری شکل تیغ های این نوع از سیم های خاردار باعث شده تا به آن ها نام تبری را بدهند. این سیم ها تک رشته ای هستند و در اطراف این تک رشته ها تیغ ها پیچیده می شوند. جنس مفتول این سیم ها از نوع کربن بوده که در بالا بردن مقاومت این محصولات بسیار موثر است. این محصول در برابر شرایط بد آب و هوایی بسیار مقاوم است. این سیم ها خود دارای دو نوع مختلف هستند که براساس ابعاد از هم تشخیص داده می شوند. دو نوع با قطرهای 90 و 60 سانتی متری وجود دارد.

حلقوی سوزنی (معمولی)

این نوع سیم های خاردار بر خلاف مورد فوق از یک رشته سیم به عنوان راستا ساخته شده است. به دور این سیم نیز دو رشته مفتول به عنوان خار می پیچد. جنس هر یک از این مفتول ها نیز از نوع گالوانیز بوده و همچنین قطر خارها نیز 5/2 میلی متر می باشد. معمولا برای تکمیل کردن حصارکشی ها می توان از ترکیب سیم های خاردار استفاده نمود. البته می توان سیم های خاردار حلقوی و خطی را باهم ترکیب نمود. این محصولات معمولا برای نصب در پادگان ها و مناطق نظامی کاربرد دارند.

این محصول نیز دارای دو نوع قطر مختلف است. نوع 90 سانتی متری دارای طول 10 متر بوده و نوع 60 سانتی متری آن نیز دارای طول 15 تا 17 سانتی متری می باشد.

خرید سیم خاردار و لیست قیمت

اگر امنیت بالایی برای محیط نیاز باشد باید از سیم های خاردار حلقوی برای حفاظت و محصور کردن محیط استفاده نمود. این به دلیل امنیت بالاتر آن است. از طرفی آن ها را می توان در محل های مختلف و ارتفاع های متنوع نصب نمود. هم بر روی زمین و هم در ارتفاع قابل نصب هستند. در مقابل این ویژگی ها باعث بالا رفتن قیمت آن ها نیز می شود. نوع تبری هم به دلیل مواد اولیه بسیار مقاوم خود قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع این محصولات دارد. جهت دریافت لیست قیمت سیم های خاردار ، انواع توری حصاری و توری گابیون ، توری مرغی و فنس و .. می توانید با ایران توری تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =